Camina per La Marató de TV3

La Marató 2019

INVESTIGACIÓ DE MALALTIES MINORITÀRIES

15 de desembre de 2019

Cornudella de Montsant

Caminada Solidària

Accessible per a totes les edats

Vermut Solidari

Vermut-guateque fins a les 15h

Les malalties minoritàries

Són malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Sortim a guanyar!
Segons els experts, s’han fet grans avenços per tractar i curar moltes d’aquestes malalties minoritàries. Per això és molt important poder detectar-les en el moment de néixer i, així, aplicar de seguida el tractament adequat. Actualment, a tots els nadons nascuts en centres maternals de Catalunya se’ls fa un test neonatal que inclou 24 malalties minoritàries. Si el test detecta alguna d’aquestes patologies en l’infant, els equips mèdics es posen en marxa per aplicar el tractament que pugui curar-les o frenar-ne el desenvolupament.

En els darrers anys, s’ha desenvolupat molt la recerca en teràpia gènica. Es tracta d’introduir gens funcionals en les cèl·lules per substituir els que funcionen malament i que provoquen la malaltia. Encara queda molt camí per fer. Però, gràcies a la investigació, els experts afirmen que en els pròxims anys s’aprendran a tractar i a curar encara més malalties.

La Caminada

Circuit de 10 km

Accessible per a totes les edats

Sortida des del Teatre Renaixença

 

 

 

Preu inscripció: 10€

El preu de la inscripció es destinarà íntegrament com a donatiu per a la Marató de TV3. Inlcou assegurança.

Vermut solidari

En acabar la cursa, se celebrarà un vermut solidari obert a tothom. El preu del ticket per participar al vermut solidari és de 5€, que aniran íntegrament a La Marató.

Patrocinadors

Organitzen

Col·laboren

Patrocinadors

Organitzen

Col·laboren